Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Thebirkes

300g Amo eller Gluten Flour
100 g smør eller margarine
25 g sukker
1 æg
1 dl kold mælk
50 g gær
0,5 tsk salt
Pynt: Æggestrygelse og 25 g birkes

Fremgangsmåde
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter Amo eller Gluten Flour og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hviler et par minutter.

Da denne dej ikke skal forhæve, rulles den straks ud i ca 20 cm bredde og 65 cm længde. Overfladen pensles med æggestrygelse og dejen foldes sammen, så der fremkommer 3 lag.
 
Den sammenlagte dej vendes nu med bunden i vejret, pensles med æggestrygelse, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en smurt plade og hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted – tildækket.

Bages på ovnens nederste rille ved 220 grader i ca. 12 minutter.