Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Rundstykker

250 g Amo Hvedemel
25 g smør eller margarine
12 g gær
1 dl mælk
½ tsk salt
½ tsk sukker



Fremgangsmåde
Stil Amo Hvedemel og fad frem så begge dele får stuetemperatur 

Anbring alle ingredienser i fadet - med undtagelse af mælk og gær. 

Lun mælken til den er håndvarm. 

Opløs gæren i den lune mælk. Husk, gæren må ikke varmes med.

Ælt dejen sammen i fadet ca. 2-3 min. 

Lad dejen hæve i fadet på et lunt sted til dobbel størrelse tildækket med et viskestykke. 

Strø lidt Amo Hvedemel på bordet og arbejd den hævede dej sammen. 

Form dejen til 1 kugle, der hviler 2-3 min. Rul den ud til en lang pølse. 

Del pølsen i 12 lige store stykker. 

Hvert dejstykke formes til en kugle, der sættes på en bageplade med bagepapir.

Rundstykkerne dækkes med et viskestykke og efterhæver til dobbelt størrelse i stuetemperatur. 

Pensl med æggestrygelse. Drys evt. med birkes.
 
Bages: Rundstykkerne sættes på ovnens midterste rille og bages ved 200ºC i ca. 12 min. Lad rundstykkerne afkøle på en bagerist.