Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Krydderboller

500 g Amo eller Gluten Flour
35 g sukker
50 g smør eller margarine
50 g gær
1 æg
2 dl mælk
1 tsk salt
0,5 tsk kardemomme



Fremgangsmåde
Mælken lunes, hældes i et skål – og heri oplæses gæren. Husk, at gæren ikke må varmes med. Amo eller Gluten Flour og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted – tildækket.

Form derefter dejen til en kugle, som hviler 2-3 minutter før den formes til en pølse på 30 cm, deles i 10 lige store stykker, der formes til boller. Anbringes på en smurt plade, efterhæver til dobbelt størrelse, på et lunt sted – tildækket.

Pensles med vand og bages ovnens midterste rille ved 220 grader i ca 15 minutter. Når bollerne er kolde, flækkes de og ristes på ovnens midterste rille ved 220 grader i 6 minutter.

Det er bedst at bage bollerne 1-2 dage i forvejen da det er nemmere at riste daggamle boller end friske.