Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Kanel-/kardemommeboller

(40 stk.)
Dej:
850 g (ca 1,4 liter) Amo Hvedemel
150 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1 dl sukker
½ tsk salt
2 tsk stødt kardemomme

Fyld: Se forslag sidst i opskriften

Pensling:
1 æg
Hakkede mandler eller perlesukker

Kanelfyld:
100 g smør eller margarine, stuevarmt
1 dl sukker
2 spsk kanel

Rør ingredienserne sammen i en skål.

Kardemommefyld:
150 g smør eller margarine
1 dl sukker
1 spsk stødt kardemomme

Rør ingredienserne sammen i en skål.

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet i en gryde.

Tilsæt mælken og varm den op til ca 37°C (fingervarmt).

Smuldr gæren i en skål.

Hæld dejvæsken over og rør til gæren har opløst sig.

Tilsæt sukker, salt, kardemomme og melet - men gem ½ dl mel til æltning på bordet. 

Ælt dejen godt ca. 5 min med maskine eller ca. 10 min i hånden, til dejen er smidig. 

Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse, ca. 30 min.

Ælt dejen ganske lidt og hæld den ud på et meldrysset bord. Del dejen i 4 dele og rul den ud til
aflange kager. 

Forbered et af forslagene til fyld nedenfor og smør det ud på dejen. Rul hvert dejstykke sammen og skær den i 10 stykker. 

Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir 

Hæver tildækket og lunt 30-40 min. Tænd ovnen på 250ºC.

Pensl med æg og drys med perlesukker eller hakkede mandler.

Bages midt i ovnen, 5-10 min. 

Lad bollerne køle af på en rist under et viskestykke.