Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Gulerodslængder

Gulerodslængder
2 stk.

400-450 g Amo Hvedemel
175 g Amo 5-kornsblanding
3,5 dl kogende vand
25 g gær
150 g fintrevne rå gulerødder
0,5 tsk salt
2 spsk olie
Æg til pensling

Fremgangsmåde
Rør kogende vand og 5-kornsblanding sammen, og lad det stå og ”kvælde” ud i 5-10 minutter.
 
Tilsæt de revne gulerødder og rør gæren i, når blandingen er lillefingervarm. Bland salt, olie og det meste af melet i. 
Ælt mere mel i, så dejen bliver smidig og sej. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord.
 
Lad den nu hæve lunt tildækket ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 2 stykker. Tril hvert stykke i en pølse og klip dybe snit i den.

Fold de derved fremkomne stykker skiftevis til højere og venstre.

Efterhæv brødene ca. 20 minutter på pladen. Pensl med æg eller ægggehvide og bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader på midterste ovnrille.