Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Gulerodsgrovboller

20 stk.
250 g Amo Hvedemel
500 g Grahamsmel
1,5 dl mælk
3,5 dl vand
50 g gær
3 dl revet gulerod
1 dl Amo hørfrø
1,5 tsk salt
1 tsk sukker

Fremgangsmåde
Mælk og vand lunes, og gøren opløses heri. Skræl gulerødderne og riv dem fint på et råkostjern. Bland de revne gulerødder i væsken. Salt, sukker og hørfrø tilsættes sammen med det halve af grahamsmelet. Ælt resten af grahamsmelet i deje til den slipper skålen.

Lad dejen hæve 45 minutter lunt og tildækket. Dejen æltes hurtigt igennem og formes til 20 boller, som stilles på bageplade med bagepapir og efterhæver 15 miinutter.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 20 minutter på næstnederste rille.

Smager godt som frokostbrød med kødpålæg, os eller grønt.