Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Sigtebrød

475 g Amo sigtemel
25 g smør eller margarine
25 g gær
2 tsk salt
3 dl sødmælk

Fremgangsmåde
Mælken lunes og heri oplæses gæren, der dog ikke må varmes med. Amo sigtemel og de øvrige ingredienser blandes i. Dejen æltes til den er ensartet – 2-3 minutter. Og sætters dernæst til hævning i 35-40 minutter på et lunt sted – tildækket.

Dejen formes til en kugler der hviler 2-3 minutter. Dejkuglen slås flad til 2-3 cm tykkelse. Den ene flig lægges ind mod midten og derefter lægges den anden lidt ind over den første. Hele dejen foldes endnu en gang sammen idet de to sider trykkes fast mod hinanden og rulles ud i pølseform.

Den formede dej anbringes i en smurt bageform eller på en smurt plade med sammenføjningen nedad. Efterhæver 35-40 minutter på et lunt sted – tildækket.

Stryges med mælk og snittes – ikke for dybt – med en skarp kniv og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader i 30-40 minutter.

Er godt som frokostbrød med kødpålæg, os eller grønt.