Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Frokostboller

Frokostboller
Ca 650 Gluten Flour
125 g Amo 5-kornsblanding
50 g margarine
50 g gær
2 dl vand
2 dl mælk
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 æg
Pynt: Evt Amo 5-kornsblanding eller sesamfrø

Amo 5-kornsblandingen koges i vandet i ca 2 minutter, hvorefter mælken tilsættes.

Når blandingen er håndvarm (37 grader) udrøres gæren heri og de øvrige ingredienser tilsættes. Massen æltes til en ensartet og smidig dej.

Dejen tildækkes med et let fugtigt klæde og hæver på et lunt sted i 20-25 minutter (dobbelt størrelse). Dejen slås sammen og formes til en pølse, som deles i 12 stykker.

Disse hæver tildækket i ca 15 minutter. Stykkerne formes til boller, som pensles med vand og dyppes i pyntet.

Bollerne efterhæver 25-30 minutter, hvorefter de igen pensles med vand.

Bages på midterste rille ved 225 grader i 35-40 minutter.