Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Walesstang/-boller

Walesstang eller -boller (2 stk./20 stk.)

Dej:
150 g Amo Hvedemel
150 g smør eller margarine
3 dl vand
4 æg

Fyld:
1 ltr. vanilleis eller 2½ dl fløde pisket til flødeskum smagt til med sukker, knuste valnødder og lidt likør

Pynt:
Flormelis eller glasur

Fremgangsmåde
 Kom smør/margarine og vand i en tykbundet gryde og kog op. 

Kom melet i og rør hurtigt til dejen er glat og slipper grydens bund. 

Lad dejen afkøle til håndvarm og rør ét æg i ad gangen.  Kom dejen i en sprøjtepose.
 
Walesstang:
Sprøjt dejen ud på en bageplade i tætte zig-zag striber til 2 store brede stænger.
 
Bagetid: ca. 5 - 6 min. på midterste rille i en 250ºC forvarmet ovn (varmluft 230ºC). Skru ned til 225ºC og bag videre i ca. 20 min. (varmluft 200ºC). Åbn ikke ovndøren de første 10 min., så kan stængerne falde sammen!
 
Walesboller:
Sprøjt dejen ud i 20 toppe på en bageplade (2 skeer kan også bruges) – toppene må ikke stå for tæt.
 
Bagetid: ca. 5 - 6 min. på midterste rille i en 250ºC forvarmet ovn (varmluft 230ºC). Skru ned til 225ºC og bag videre i ca. 16 – 18 min. (varmluft 200ºC). Åbn ikke ovndøren de første 10 min., så kan bollerne falde sammen! 
 
Afkøl vandbakkelsesstængerne/bollerne på en rist.
 
Walesstængerne:
Flæg stængerne og fyld dem med is eller flødeskum, pynt med sigtet flormelis eller glasur.
 
Walesbollerne:
Flæg bollerne, fyld dem med flødeskum, creme eller syltetøj, pynt med sigtet flormelis eller glasur.