Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Roulade

til 2 stk.
Dej:
150 g Amo Hvedemel
150 g smør eller margarine
150 g sukker
3 æg ½ tsk. bagepulver

Fyld:
marmelade

Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig masse. 

Amo Hvedemel og bagepulver røres i dejen til en ensartet masse (sigt bagepulveret i hvedemelet).

Tilsæt fedtsoffet - må gerne være blødgjort men ikke smeltet.

Den færdigrørte dej deles i to lige store portioner. Anbring to stykker bagepapir på bordet (hver på størrelse med en bageplade) og smør dejen ud herpå indtil 2-3 cm fra kanten.

Hvert papir med kagen anbringes på en tør plade. Bag en kage ad gangen på ovnens miderste rille ved 240ºC i ca. 5 min.

Når kagen er bagt vendes den straks ud på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker.

Papiret, hvorpå kagen er bagt, fjernes forsigtigt. 

Marmeladen smøres på, og bagværket rulles sammen til en roulade ved hjælp af det sukkebestrøede papir. Dette gøres mens bagværket endnu er blødt og bøjeligt dvs. straks efter bagning.
 
NB: Såfremt der ønskes en chokoladetærte som illustrationen, tilsæt da 1 spsk. kakao sammen med hvedemelet og bagepulveren. Ønskes en mere fed fyldning end marmeladen - eksempvelvis en creme - skal der IKKE tilsættes fedtstof til selve dejen.

Tips! Limecreme: 1 dl vand, 2 spsk. Amo hvedemel, 1 æggeblomme, 75 g smør eller margarine, 1 dl florsukker, saft og skal af 1 limefrugt. Kog vand og mel et par minutter - tag det af varmen. Kom æggeblommen i og rør rundt. Lad cremen køle af. Rør sukker og smør i - og pist til en jævn creme. Til sidst hældes limesaften og skallen i.