Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Gulerodskage med ingefærflødeskum

Ingredienser
200 g AMA Flydende Original

200 g brun farin

3 æg

200 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. stødt ingefær

250 g fint revet gulerod

2 dl god appelsinmarmelade

75 g hakkede hasselnødder

10 g AMA Flydende Original til formen
2 spsk. rasp til formen

Lidt flormelis til drys



Ingefærflødeskum:

2 1/2 dl piskefløde

1 spsk flormelis

1 tsk. stødt ingefær


Fremgangsmåde
Pisk AMA Flydende Original, farin og æg godt sammen. Bland mel, bagepulver og ingefær og rør det i blandingen lidt af gangen skiftevis med revne gulerødder. Rør til sidst appelsinmarmelade og hasselnødder i.
 Kom dejen i en velsmurt raspdrysset springform (22 cm i diameter).

Bag kagen på nederste rille i ovnen ved 175 grader i 50-60 min. Kagen er færdigbagt, når den begynder at løsne sig fra formens sider og der ikke hænger dej ved, når man stikker en kødnål ned i kagen.
 Afkøl i 15 min. inden kagen fjernes fra formen og afkøl bagefter på bagerist.
 Server kagen lunken eller kold med ingefærflødeskum. Drys evt. lidt flormelis på kagen ved servering.


Til ingefærflødeskum piskes fløden til blødt skum, som smages til med flormelis og ingefær.