Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Pæretærte med marcipan og valnødder

Fyld:

470 g skrællede pærer uden kerne (ca. 5 stk. afhængig af str.)

Smuldredej:

70 g AMA Bagning

70 g rørsukker

70 g rå marcipan

70 g hvedemel

50 g valnødde kerner

1 knsp salt

1 tsk. vanillesukker

 

Pærerne skæres i tern og fordeles i en smurt tærteform (28 cm i diameter)

 
Smuldredej:
Marcipanen rives fint og blandes med sukker, valnødder, hvedemel, salt, vanillesukker og AMA Bagning.
Dejen arbejdes grundigt igennem med fingrene, dejen smuldres ud over pærerne. Tærten bages ved 190 grader i 25 minutter midt i ovnen (varmluft 180 grader i 20 min.)

 
Kagen serveres med creme fraiche, flødeskum eller vanille is.
 
Fryseegnet
 
Tips:
Pæretærten kan også bages i kuglegrill i et ildfast fad 18x25cm. Bag tærten på indirekte varme. Bagetiden kan variere afhængig af grilltemperaturen, men cirkatider er 15-18 minutter på en nytændt grill eller ca. 22 minutter på eftervarmen, hvis du forinden har grillet andet på kuglegrillen.