Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Skeletboller

Ingredienser - ca. 30 stk.

25 g gær
1 dl mælk
5 dl vand
2 spsk. Dansukker Mørk Sirup
2 dl havreklid
2 revne fed hvidløg (kan udelades)
9-10 dl Hvedemel
2 tsk. salt
mel til at drysse på bagebordet

Fremgangsmåde
Gæren smuldres i skålen til køkkenmaskinen.

Mælken hældes i, og gæren røres ud.

Tilsæt vand, sirup, havreklid og hvidløg. Arbejd melet ind, og kør med lav hastighed i 5 minutter.

Tilsæt saltet, og ælt dejen igennem ved høj hastighed i 10 minutter.

Lad den hæve i 2 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to stykker.

Form hvert stykke til en rektangulær plade på ca. 15 x 30 cm.

Skær strimler af dejen, som lægges på en plade med bagepapir. Træk enderne af siderne ud, så de kommer til at ligne knogler.

Lad dem hæve i 1 time. Pensl med vand, og bag dem midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter.

Lad dem køle af på en rist.