Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Fastelavnsboller

(14-16 stk.)
Ingredienser
500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniljesukker
150 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg str. M/LKagecreme
1 pose Dr. Oetker Ægte Bourbon vanille kagecreme
½ liter sødmælk

Pynt
200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
Dr. Oetker konditorfarve
Dr. Oetker krymmel, dekorationsfigurer- og glasur
Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen.Rør gæren ud i den lunede mælk, og bland det sammen med melblandingen. Tilsæt 1 æg. Ælt massen til en smidig dej, og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.
 
Kagecremen:
Pisk posens indhold med 5 dl. sødmælk. Pisk i mindst 1 minut. Stil kagecremen i køleskabet i 20 minutter.
 
Rul dejen ud til en firkantet flade på et meldrysset bord. Skær den i 10×10 cm firkanter og fordel 2 tsk. kagecreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir. Prøv at ”ælte” sammenføjningen ind i bollen, så cremen ikke flyder ud, når bollerne bages.Lad bollerne efterhæve et lunt sted i 20 minutter.
 
Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme. Pensl bollerne med mælk, og bag i 15-20 minutter.Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.
 
Pynt de afkølede boller med glasur, krymmel og dekorationsfarver.