Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Karameltærte

Ingredienser - ca. 15-20 pers
Bund
300 g søde mandler
4 dl Dansukker Rørsukker Flormelis
6 æggehvider

Fyld
4 dl Dansukker Rørsukker Flormelis
2 1/2 dl piskefløde
6 æggeblommer (pasteuriserede)
150 g usaltet smør
200 g lys chokolade

Fremgangsmåde
Rist mandlerne på en tør stegepande.

Hak eller mal mandlerne.

Pisk æggehvide og rørsukker kraftigt med en elpisker i mindst 10 minutter.

Tilsæt mandlerne.

Hæld dejen i en smurt og melet springform.

Bages midt i ovnen ved 175° i 30-40 minutter.

Rør flormelis, fløde og æggeblommer sammen i en kasserolle, og lad det simre under omrøring, til det er blevet tykt.

Bræk chokoladen i stykker, og rør den i cremen.

Tilsæt smørret, og rør, indtil det hele er smeltet. Sæt den til afkøling.

Smør eller sprøjt massen på bunden.

Tærten kan med fordel serveres med friske bær eller frugt til.