Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Amerikansk chokoladekage

Ingredienser - ca. 10 portioner
125 g mørk chokolade +
125 g mørk chokolade
100 g usaltet smør
5 knuste digestivekiks
3 1/2 dl hvedemel
4 dl Dansukker Rørsukker
1 tsk natron
3 dl ymer
4 æg
100 g valnøddekerner

Til formen
Smør
Rasp

Pynt
Dansukker Flormelis

Fremgangsmåde
Tænd for ovnen på 175°. Smør en stor, rund kageform, og drys den med rasp.

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt de knuste kiks, og lad det køle af.

Smelt 125 g mørk chokolade under omrøring i en kasserolle med 2 spsk vand.

Hak de resterende 125 g mørk chokolade sammen med valnødderne.

Bland rørsukker, natron, mel, ymer, æg og den smeltede chokolade i en skål, og pisk, til konsistensen er jævn.

Bland valnødder, chokoladestykker og kiks.

Hæld dejen i formen, og tilsæt kikseblandingen, som synker ned i dejen.

Bag den amerikanske chokoladekage midt i ovnen i ca. 50 minutter. Strøs med flormelis inden servering. Kan også serveres med lidt flødeskum eller creme fraiche og lidt friske bær.