Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Kardemommekringler

35 stk.

75 g gær
100 g smør eller margarine
5 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker lys sirup
1/2 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
1 tsk. Dansukker vaniljesukker
1 æg
Ca. 15 dl hvedemel
100 g blødt smør eller margarine

Pensling:
Mælk


Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet.

Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37 grader. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, sirup, salt, kardemomme og vaniljesukker. Rør ægget i. Bland det meste af melet i. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Ælt 100 g blødt fedtstof i. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den kraftigt. Del dejen i 35 stykker, som formes til kringler

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter. Bages midt i ovnen ved 225° i 10-12 minutter. Pensl med mælk, så snart de tages ud af ovnen.

Lad dem køle af på en rist.