Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Fyldte grahamsstykker

Ca. 15 stk.

Dej:
100 g smør eller margarine
3/4 dl Dansukker Rørsukker flormelis
1 æg
1/2 g safran
1 1/2 dl grahamsmel
Ca. 2 dl hvedemel

Fyld:
50 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Rørsukker flormelis
2 æg
100 g hakkede mandler
100 g rosiner
100 g tørrede abrikoser i tern

Pynt:
Dansukker flormelis
Tilbehør:
Letpisket fløde

Rør fedtstof og flormelis sammen. Tilsæt æg og safran, og rør det sammen i dejen. Tilsæt først grahamsmelet og derefter hvedemelet, indtil du får en smidig dej. Lad dejen hvile i køleskab i 1 time. Del dejen i 20 stykker, og tryk dem ud i smurte forme.

Rør fedtstof og flormelis sammen, til massen er blød. Tilsæt æg, et ad gangen. Tilsæt derefter mandler, rosiner og abrikoser.

Fordel fyldet i formene. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Lad kagerne køle lidt af, inden de tages ud af formene. Drys lidt flormelis over inden servering. Server flødeskum til.