Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Nøddeposer

8 stk.

1 kold butterdej

Fyld:
2 spsk. rosiner
1 spsk. tørrede tranebær
2 spsk. rom
100 g valnødder
2 spsk. flydende margarine
1/2 dl Dansukker rørsukker flormelis
1 spsk. Dansukker lys sirup
1 tsk. Dansukker vaniljesukker

Pensling:
1 æg

Pynt:
Dansukker flormelis

Bland rosiner, tranebær og rom i en skål, og lad blandingen stå i en time.

Hak nødderne fint. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen. Skær butterdejspladen ud i 8 lige store stykker. Fordel fyldet på dejstykkerne. Sno dem sammen til en "pose".

Stil dem på en plade med bagepapir. Pensl "poserne" med pisket æg.

Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af på en rist. Drys lidt flormelis over "poserne" inden servering. Kan med fordel spises lune.