Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Nytårstærte

12 stk.

200 g hasselnødder
3 æg
2 dl. Dansukker brun farin
1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Til formen:
Smør eller margarine
hvedemel

Fyld:
2 bananer
1 tsk. citronsaft, friskpresset
2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker flormelis
1 tsk. Dansukker vaniljesukker
100 g revet blød nougat

Pynt:
1 plade chokolade
11 stk. Toffifee
10 g hvid chokolade
1 1/2 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Flor med chokoladesmag
1 spsk. Dansukker Rørsukker flormelis

Fremgangsmåde

Hak nødderne. Pisk æg og farin, til det er luftigt. Bland nødder, hvedemel og bagepulver, og vend det i massen. Hæld dejen i en springform på 1,5 – 2 liter, der er smurt og drysset med mel. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter.

Lad kagen stå i formen i et par minutter, inden den tages op. Lad den køle af på en rist.

Del kagen i to bunde. Mos bananerne. Bland citronsaften i. Smør mosen ud på den ene bund. Pisk fløden stiv sammen med flormelis og vaniljesukker. Rør den revne nougat i. Smør 1/3 af flødeblandingen på bananfyldet.

Læg den anden kagebund på. Smør resten af fyldet på hele kagen. Fyld chokoladen i en sprøjtepose, og slå en knude på posen. Læg posen i en skål med varmt vand, indtil chokoladen er smeltet. Sprøjt tal fra 1 til 12 på Toffifee-stykkerne og chokoladepladen.

Pisk fløden stiv sammen med begge flormelisvarianter. Sprøjt flødeskummet på tærten.

Pynt med de nummererede Toffifee-stykker og chokoladepladen.