Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Maguritelagkage

(Springform; Ø 22 cm)

Ingredienser
4 æg str. M/L
150 g sukker
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver

Fyld & pynt
1 brev Dr. Oetker KageMousse med jordbærsmag
2 dl letmælk
300 g jordbær
1 brev Dr. Oetker KageMousse med vanillesmag
2½ dl letmælk
1 tsk. Dr. Oetker Blå konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Grøn konditorfarve
Dr. Oetker Cupcake Daisies
Dr. Oetker dekorationsglasur

Tilberedning:
Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Tilsæt vandet og pisk godt. Vend sigtet mel og hjortetaksalt/bagepulver i æggemassen og fordel dejen i en smurt, meldrysset springform.

Bag bunden i 25-30 minutter.

Lad bundene køle helt af i springformen på en bagerist.

Flæk bunden i tre. Marker med en kniv 2 riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

KageMousse: Tilbered begge kagemousse-varianter hver for sig ved at blande brevenes indhold med mælken (bemærk: 2 dl mælk til jordbær og 2½ mælk til vanille). Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed, til moussen er luftig.

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker.

Læg lagkagen sammen ved at fordele jordbær og kagemousse med jordbærsmag på de to nederste lag.

Fordel Kagemoussen med vanillesmag i to skåle og farv med henholdsvis grøn og blå konditorfarve.

Overtræk toppen og 1/3 del ned langs siden af lagkagen med den blå vanillemousse.

Kom den grønne kagemousse i en sprøjtepose og sprøjt langs siden af kagen.

Dekorer med Cupcake Daisies og tegn stilke med grøn dekorationsglasur.

Tip: Lagkagebunde kan købes færdig. Læg lagkagen sammen dagen inden servering, men dekorer kagen lige inden servering, da Cupcake Daisies bliver fugtige og bløde, hvis de sidder på lagkagen i længere tid.