Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Mini flødekager

Ingredienser - 4 stk.
2 æg
1/2 dl Dansukker sukker
1 tsk. Dansukker vaniljesukker
4 spsk. hvedemel
smør eller margarine samt hvedemel til formen
Dansukker sukker til at drysse på kagen


Fyld:
1 1/2 dl friske eller frosne bær
2 spsk. Dansukker flormelis
Pynt:
1-1 1/2 dl piskefløde
2 tsk. Dansukker sukker
1 dl friske eller frosne bær
Pynt:
Dansukker flormelis

Fremgangsmåde
Lav en form af folie eller bagepapir, 35 x 15 cm, og stil den på en bageplade.

Pisk æg og begge slags sukker, til det er luftigt. Tilsæt hvedemelet, og rør det godt sammen.
 
Fordel massen i formen, og bag den midt i ovnen ved 225° i ca. 5 minutter.
 
Strø lidt sukker på kagen, inden den lægges på et stykke bagepapir. Lad den køle af.

Udstik 12 små runde eller firkantede stykker af tærtebunden 

Skiv eller mos bærrene, og bland dem med flormelis. Smør bærblandingen ud på otte af kagestykkerne. Læg de sidste kager på som låg.
 
Pisk fløde og sukker til en fast skum. Smør eller sprøjt fløden rundt i kanten af kagerne. Pynt kagerne med bær. Drys flormelis ud over bærene.