Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Mini prinsessekager

Ingredienser - 4 stk.

Opskrift på tærtebund
2 æg
1/2 dl Dansukker sukker
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
4 spsk. hvedemel
smør eller margarine samt hvedemel til formen
Dansukker sukker til at drysse på kagen

2 strimler, ca. 5 x 15 cm, af tærtebunden

Flødecreme:
1 dl piskefløde
1 dl vaniljecreme, se opskrift på Marieboller
3/4 dl syltetøj, vælg selv din favorit

Pynt:
grøn marcipan
Dansukker Flormelis

Fremgangsmåde
Lav en form af folie eller bagepapir, 35 x 15 cm, og stil den på en bageplade.

BUND
Pisk æg og begge slags sukker, til det er luftigt. Tilsæt hvedemelet, og rør det godt sammen. Fordel massen i formen, og bag den midt i ovnen ved 225° i ca. 5 minutter. Strø lidt sukker på kagen, inden den lægges på et stykke bagepapir. Lad den køle af.
 
FYLD
Pisk fløden til et fast skum. Bland vaniljecremen i fløden.  Smør syltetøj ud på tærtebunden og dernæst et tyndt lag flødecreme. Læg den anden bund oven på fyldet. Fordel resten af flødecremen på toppen. Rul marcipanen tyndt ud. Læg marcipanpladen oven på fyldet, og tryk den forsigtigt ind langs med kanten af kagen. Drys flormelis ud over marcipanen.