Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Mini mokkakager

Ingredienser - 10 stk.

Bund:
150 g mandler
1 dl Dansukker sukker
2 æggehvider

Fyld:
3 æggeblommer
1 1/4 dl Dansukker Lys sirup
150 g blødt smør eller margarine
2 tsk. pulverkaffe
2 spsk. rom (kan udelades)

Pynt:
chokoladekaffebønner

Fremgangsmåde

Mal mandlerne, og bland dem med sukkeret. Pisk æggehviderne til fast skum.

Vend det i mandelblandingen. Stil 20 muffinforme på en bageplade, og fordel dejen i dem.
Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 5 minutter. Lad bundene køle af på en rist, inden de tages ud af formene.

Læg æggeblommerne i en skål. Varm siruppen op til kogepunktet, og hæld den ned i æggeblommerne under grundig piskning.  Tilsæt kaffe og evt. rom, og rør, indtil massen er ensartet. Ælt fedtstoffet ind i dejen.
 
Fordel cremen på halvdelen af kagerne, og læg derefter de andre kager ovenpå. Smør cremen ud rundt om og oven på kagerne. Lav et mønster med en gaffel. Pynt med chokoladekaffebønner.