Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Mini marieboller

Ingredienser - 15 stk.

Petit choudej:
1 1/2 dl vand
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
1 stort æg

Mørdej:
1 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker sukker
1/2 tsk. Dansukker vaniljesukker
40 g smør eller margarine

Fyld:
1 1/2 dl syltetøj
1/2 dl piskefløde
Vaniljecreme:
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker flormelis
1 tsk. Dansukker vaniljesukker

Pynt:
Dansukker flormelis
evt. syltetøj eller gelé

Fremgangsmåde
Bland først ingredienserne til mørdejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time.

Fortsæt med vaniljecremen. Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.
 
Varm vand og fedtstof til petit choudejen op til kogepunktet i en kasserolle. Tilsæt melet, og kog under grundig omrøring, indtil dejen slipper kasserollens sider. Tag kasserollen af kogepladen, og lad dejen afkøle let, inden ægget tilsættes. Rør grundigt. Læg dejen i små runde boller på en bageplade med bagepapir.
 
Rul mørdejen ud til en 3 mm tyk plade. Stik små runde kager ud ved hjælp af et decilitermål eller et glas. Læg en kage på hvert dejstykke. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.
 
Pisk fløden til fast skum, og vend den i vaniljecremen. Lav et lille hul helt nede ved kanten af kagerne, og fyld først syltetøjet i. Fyld flødecremen i en sprøjtepose, og fordel cremen i kagerne. Sigt flormelis over, og pynt evt. med en klat syltetøj eller gelé. Serveres med det samme, så kagerne ikke bliver bløde.