Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Kransekage

Ingredienser - 6-8 personer

Bagværk
500 g råmarcipan
200 g flormelis
ca. 1 æggehvide

Glasur
175 g flormelis
1 æggehvide (pasteuriseret)
1/2 tsk. eddike

Fremgangsmåde

Bagværk
Marcipan og flormelis blandes sammen. Pisk æggehviden let og ælt den i lidt ad gangen.
 
Konsistensen skal være blød, men ikke klistret. Rul kransekagemassen i 2 cm tykke pølser.
 
Form pølserne til trekanter, tryk dem let foroven, så de danner en "tagryg".
 
Skær i stykker, ca. 5 cm lange og sæt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 230°C i 8-10 min. Til de er gyldne. Lad dem afkøle på pladen.
 
 
Glasur
Rør flormelis med æggehvide og eddike. Kom glasuren i et pergamentkræmmerhus, klip et lille hul i spidsen og sprøjter tværstriber på de afkølede kransekagerne.