Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Pærekage

Ingredienser - ca. 20 stk.
4-6 pærer
1 dl hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
3 æg
2 1/4 dl mælk
1 dl Sukker

Fremgangsmåde

Tænd for ovnen på 225°. Smør en tærteform.
 
Skræl, udkern og halvér pærerne. Skær de halve pærer i skiver næsten helt igennem. Læg dem i formen.
 
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt melblandingen, og pisk til en jævn dej. Hæld dejen over pærerne.
 
Strø sukker over pærerne. Bag pærekagen midt i ovnen i 15 minutter, sænk derefter temperaturen til 175°, og lad den bage i yderligere 20 minutter.
 
 
Pærekagen serveres lunken med en klat letpisket fløde.