Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Gulerods/squashkage

Ingredienser
2 store æg
225 g (2 1/2 dl) rørsukker
1 1/4 dl olie
150 g (2 1/2 dl) hvedemel
3 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1-3 tsk kanel
3 dl revne gulerødder eller squash
2 dl knust, afdryppet ananas eller 2 dl rosiner
50-75 g hakkede valnødder

Evt. glasur
100 g Philadelphia-smøreost, naturel, light
1 dl flormelis
skallen af 1/2 citron
1 spsk citronsaft

Til formen
smør eller margarine
1 dl rørsukker

Fremgangsmåde

Formen, der skal være ca. 25 cm i diameter, smøres, og rørsukkeret drysses i.
Æg, rørsukker og olie piskes sammen. Hvedemel, bagepulver, salt, kanel og hakkede valnødder blandes og vendes ned i dejen.
 
Gulerødder/squash samt ananas tilsættes, og dejen røres grundigt sammen.
Massen hældes op i formen, og gulerods/squashkagen bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter.
 
 
Kagen vendes ud. Bland Philadelphia-smøreost, flormelis, skallen af 1/2 citron og 1 spsk citronsaft sammen - gerne ved brug af elpisker - og fordel glasuren over gulerod/squashkagen.
Hvis du laver dobbeltportion, kan du bage gulerod/squashkagen i en lille bradepande.