Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Glutenfri æblekage

Ingredienser - 6-8 personer

Til formen
Smør eller margarine
1 spsk. rørsukker
2 spsk. kokosmel

Dej
3 dl kartoffelmel
3 dl rørsukker Flormelis
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 dl kokosmel
150 g blødt smør eller margarine
2 æg
1 dl vaniljeyoghurt

Fyld
2 æbler

Fremgangsmåde

Smør en rund springform (ca. 23 cm i diameter). Drys formen med rørsukker og kokos. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
 
Tilsæt smør eller margarine, og rør det til en smuldret masse.
 
Tilsæt æg og yoghurt, og ælt det sammen til en dej. Hæld dejen op i formen.
 
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både, som stikkes ned i kagen.
 
Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter. Lad kagen afkøle nogle minutter i formen.
 
 
Server kagen, gerne lun, med vaniljesauce, vaniljeis eller vaniljekvark.