Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Bedstefars skæg

Ingredienser
125 g smør eller margarine
125 g (knap 1 1/2 dl) sukker
4 æggeblommer
300 g (5 dl) hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 dl mælk

Fyld
5 spsk jordbærsyltetøj

Marengs
4 æggehvider
250 g (3 dl) sukker

Fremgangsmåde

Fedtstof og sukker røres let og luftigt. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande.
 
Bages i 15 minutter ved 175 °C. Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.
 
Æggehviderne piskes stive. 1 dl af sukkeret tilsættes under fortsat piskning. Resten af sukkeret vendes i marengsmassen. Marengsen fordeles over kagen, der bages i yderligere 15 minutter.