Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Hurtig æblekage

Ingredienser - 6-8 portioner
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl sukker
1 æg
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Fyld
3 syrlige æbler
1/2 dl lys sirup

Pynt
1 spsk flormelis
1 tsk kanel

Fremgangsmåde

Tænd for ovnen på 175°.
 
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både. Kog dem lige netop bløde i siruppen.
 
Rør fedtstof og sukker blødt. Tilsæt ægget. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og tilsæt det lidt ad gangen.
 
Tryk 3/4 af dejen ud i en smurt, ildfast form. Læg æblebådene ovenpå. Rul resten af dejen ud, og skær den i strimler, som lægges i et rudemønster over æblerne.
 
Bages midt i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af.
 
 
Bland flormelis og kanel, og drys det over kagen. Serveres evt. med en skefuld is, vaniljesauce eller letpisket fløde til.