Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Frugt-/bærtærte m/nøddeskum

Ingredienser - 8 personer

Dej
3 dl hvedemel
2 spsk. rørsukker
150 g smør eller margarine
2 spsk. koldt vand

Fyld
400 g frugt eller bær
2 æg
1 1/2 dl rørsukker Flormelis
100 g malede mandler
2 spsk. hvedemel
1 dl piskefløde
2 spsk. rørsukker
Fedtstof til tærteformen

Nøddeskum
2 dl hasselnøddekerner
2 dl piskefløde
1 dl kvark
1 dl rørsukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Hak fedtstof, mel og sukker sammen til en grynet masse. Tilsæt vand, og ælt det sammen til en dej. Lad dejen hvile i køleskab i 1 time.Pisk æg og flormelis, til det er luftigt. Tilsæt mel og mandler. Pisk fløden, til den er fast, og vend den i dejen.
 
Tryk dejen ud i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel. Læg frugt eller bær på tærtebunden, og hæld massen ovenpå. Drys rørsukker over fyldet. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter.
 
 
Rist hasselnødderne på en tør stegepande. Gnid det meste af den brune skal af nødderne i et groft viskestykke. Hak nødderne. Pisk fløden stiv sammen med begge slags sukker. Tilsæt de hakkede nødder og kvarken, og bland massen godt. Server tærten med nøddeskummet.