Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Brombærtærte m/citroncremefraiche

Ingredienser - 6 personer

Tærtedej
2 1/2 dl hvedemel
75 g smør eller margarine
1 æggeblomme
1/2 dl lys sirup

Fyld
2 æggehvider
1 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1/2 l brombær (der kan også bruges andre bær eller frugter)

Citroncremefraiche
250 dl cremefraiche 38%
3 spsk flormelis
saft og reven skal af 1 citron

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til dejen. Beklæd en tærteform på ca. 22 cm i diameter med dejen, og prik huller i dejen. Stil den i køleskab i 30 minutter. Sæt den derefter i ovnen ved 175°C.
 
Forbag tærten i 15 minutter.
 Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret, og pisk i yderligere et par minutter. Vend mandler og bær forsigtigt i de piskede æggehvider. Kom blandingen i tærteformen, og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter, til marengsen har fået farve.
 
 
Pisk cremefraiche og flormelis. Tilsæt citronsaft og -skal. Server tærten lun med citroncremefraichen til.