Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Marcipankage m/bær og is

Ingredienser - 4 personer

Marcipankage
50 g marcipan
2 sammenpiskede æg
75 g hvedemel
150 g sukker
1/2 tsk. bagepulver
200 g blødt smør

Bær
ca. 1/2 l friske bær eller frugt
2 1/2 dl lys sirup
1/2 limefrugt

Vanilleis
0,5 l føde 13%
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
4 pasteuriserede æggeblommer

Fremgangsmåde

Marcipankage
Indtil ovnen på 175º.
Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt æggemassen lidt af gangen, og rør det bløde smør i. Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen. Kom dejen i en lille rugbrødsform, der sættes i ovnen ved 175º i 15-20 min. Afkøl kagen, og skær den i passende skiver.
 
 
Bær
Skræl limefrugten, og hak skallen fint. Pres saften ud af frugtkødet. Både saft og skal blandes i siruppen, som afkøles i køleskab.
Vend frugter eller bær i den kolde lage umiddelbart inden servering. I stedet for limeskal kan også bruges finthakket frisk mynte.
 
Vanilleis
Kog fløden op med sukker. Tag gryden af varmen, og tilsæt Vaniljesukkeret. Legér flødemassen med æggeblommerne til en let creme over svag varme. Sigt cremen, og lad den afkøle. Den afkølede creme hældes i ismaskine eller stilles i fryseren i 10 timer og omrøres jævnligt. En god, færdigkøbt is kan også bruges.