Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Rabarbertærte

Ingredienser - 8 portioner

Dej
2 1/2 dl hvedemel
100 g smør eller margarine
3 spsk flormelis
1 æggeblomme

Rabarbergelé
700 g rabarber i 2 cm store stykker
3 dl sukker
8 blade husblas


Vaniljecreme
6 æggeblommer
1 1/2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 dl fløde
2 spsk. kartoffelmel

Pynt
Ristede mandelflager

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, magarine, flormelis og æggeblomme til dejen, og lad den hvile i køleskab i 1 time. Indstil ovnen på 175°. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
 
Smør en springform, ca. 24 cm i diameter. Beklæd formen med dejen. Prik den med en gaffel. Bag rabarbertærten midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sæt den til afkøling.
 
 
Lad rabarber og sukker simre i en rustfri kasserolle, til rabarberne er kogt ud. Vrid husblassen, og rør den i rabarberne. Rør, til husblassen er smeltet. Når rabarberblandingen begynder at stivne, hældes den i dejskallen.
 
Pisk alle ingredienserne, bortset fra vaniljesukkeret, til vaniljecremen sammen i en kasserolle, og kog blandingen, indtil den tykner. Sæt den til afkøling. Tilsæt vaniljesukker. Bred cremen ud over rabarberne.
 
Drys mandelflagerne over. Stil rabarbertærten i køleskab ind til servering.