Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Citronmousse-tærte m/kiwifrugt

Ingredienser - 8 portioner

Bund
300 g marcipan
3 æg

Fyld
4 blade husblas
3 æg
1 1/2 dl (45 g) flormelis
2 dl piskefløde
saften af 2 små citroner
1 dl kvark 38%

Pynt
2 kiwifrugter

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 175°
 
Begynd med bunden. Riv marcipanen og bland æggene i.
 
Fordel massen i en springform (ca. 25 cm i diameter)
 
Bag midt i ovnen i ca. 20 min. Lad den køle af.
 
 
Lav fyldet. Læg husblassen i blød i koldt vand.
 
 Del æggehvider og æggeblommer. Pisk blommerne med flormelis. Pisk hviderne stive. Pisk fløden til skum.
 
Skyl og riv skallen af citronerne. Pres saften ud. Kram vandet ud af husblassen og varm husblassen med citronsaften i en gryde. Lad blandingen køle lidt af. Hæld citronblandingen ned i æggemassen under omrøring. Bland citronskallen og kvarken i.
 
Rør flødeskummet i og til sidst æggehviderne.
 
Hæld massen på marcipanbunden og lad den stå koldt i mindst 3 timer før servering.
 
Pynt tærten med skrællede og skivede kiwi. Du kan erstatte kiwifrugterne med andre af årstidens frugt