Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Frosset marengstærte m/bær

Ingredienser - ca. 12 stykker

Bunde
6 æggehvider
2 1/2 dl sukker

Fyld
500 g blandede friske eller frosne bær
2 1/2 dl piskefløde

Pynt
1 1/2 dl piskefløde
125-250 g friske bær
1 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 175° C. Tegn 22 cm store cirkler på tre stykker bagepapir. Smør cirklerne og drys med mel.
 
Pisk æggehvider og sukker stift.
 
Bred dej ud i første cirkel og sprøjt et par ringe langs kanten, så der dannes en skål. Bred resten af dejen ud i de to andre cirkler.
 
Bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
 
 
Pisk fløden til fast skum. Knus den ene af marengsbundene og bland det meste af den knuste marengs og bærrene i fløden. Læg fyldet i “skålen” og læg derefter den sidste bund på som låg. Stil tærten i fryseren i mindst 5 timer.
 
 
Ved serveringen pyntes tærten med flødeskum, knust marengs og friske bær. Sigt lidt flormelis over tærten.