Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Up-side-down kage m/blommer

(Springform; Ø 20 cm)

Ingredienser
50 g blødt smør til bunden
40 g rørsukker til bunden
4 mellemstore blommer

200 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
3 æg M/L
175 g hvedemel
2 poser (100 g) Dr. Oetker Mandelmel
2 tsk. Dr. Oetker Vanillearoma
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¼ knvsp. salt
2 spsk. kogende vand

 

Tilberedning:
Tænd ovnen på 180 og smør springformen med lidt smør.

Tag 50 g smør og brug noget af det til at smøre formen. Resten af smørret lægges som små klatter fordelt over bunden af formen. Drys 40 g sukker over smørret.

Vrid stenen ud af blommerne ved at skære blommen igennem hele vejen rundt, og forsigtigt vride de to sider fra hinanden. Fjern stenen og skær blommerne i tynde både.

Læg blommerne tæt op ad hinanden ovenpå smørret og sukkeret i bunden af springformen, start yderst med at lægge bådene i en cirkel rundt, og slut med den inderste cirkel. Blommerne skal dække hele bunden. Sæt formen til side mens du laver dejen.

Pisk smør, og sukker sammen i en skål. Pisk æggene i et af gangen og rør mindst 1-2 min. for hvert æg, så dejen bliver let og luftig

Vend sigtet mel og bagepulver i dejen, tilsæt mandelmel, vaniljearoma, salt og vand og rør til dejen er glat og ensartet.

Kom dejen i springformen med blommerne og bag kagen 50-60 minutter.

Lad blommekagen afkøle på en rist til den er lun og vend den ud på et serveringsfad.

Det er nemmest først at fjerne siderne af springformen når du har vendt kagen ud på det fad den skal serveres på, og derefter forsigtigt fjerne bunden af formen, når kagen har sluppet.

Server med koldt flødeskum eller cremefraiche.

Tip: Hvis der ikke findes mellemstore blommer kan 6-7 små bruges, de må ikke være for overmodne og skal være faste i konsistensen. Man kan også erstatte blommer med fx ferskner, nektariner eller abrikoser.