Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Togkage

Ingredienser - ca. 15 stykker
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl flormelis -chokolade eller flormelis - jordbær
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
Smør og rasp til formen

Glasur
2 dl flormelis chokolade eller flormelis jordbær
2-3 tsk. vand
1 tsk. olie/flydende margarine

Fremgangsmåde
Bag to aflange sukkerbrødskager

Smør en 1-1 ½ l bageform, og drys den med rasp. Stil ovnen på 175°C.

Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.

Pisk æg og flor med valgfri smag, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.

Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.

Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter. Lad dem køle af.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Skær 1/3 af den ene, og stil det oven på det andet stykke som et lokomotiv. Glasseres med flor med chokoladesmag.

Den anden kage deles i to stykker. Udhul en del af kagerne, så der bliver et "lastrum" i dem. Kom glasur på vognene. Sæt runde stykker slik på som hjul, og forbind lokomotivet og vognene med lakridsstykker.

Pynt togkagen med glasur. Fyld vognene med slik.