Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Tusindben

Ingredienser - ca. 10 personer
3 æg
2 dl sukker
2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Fyld
Syltetøj, æblemos, 3 dl kagecreme eller 500 g friske, mosede bær

Pynt
3 dl piskefløde
1 dl flormelis- chokolade
1 1/2 tsk. vaniljesukker
Chokoladestænger,
3 chokoladepraliner
50 g chokolade, valgfri sort

Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med vandet.

Hæld blandingen i en bradepande med smurt og melet bagepapir. Bages midt i ovnen ved 250° i ca. 5 minutter.
 

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.


Strø sukker på kagen, og stil den på et stykke bagepapir. Fordel syltetøj, mos, vaniljecreme eller mosede bær ud over kagen. Rul den sammen.

Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker til fast skum. Fordel fløde, eller sprøjt den på rouladen. Riv chokoladen, og strø den over. Sæt chokoladepraliner til øjne og næse fast.

Tryk chokoladestænger ind i kagen som tusindbenets ben.