Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Sommerfugletærte

Ingredienser til ca. 8 personer
4 æg
2 dl sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Smør og og rasp til formen

Fyld
3 dl syltetøj, mos el.creme

Pynt
3-4 dl flormelis - jordbær
1-2 spsk. vand
2-3 spsk. flydende margarine/olie
1 1/2 dl flormelis - chokolade
2-3 tsk. vand
1-2 spsk. flydende margarine/olie Kagepynt, slik

Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland de øvrige ingredienser sammen, og vend dem i massen. Hæld massen i en smurt og melet form.

Bag tærtebunden nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Lad tærtebunden stå i formen i 5 minutter, inden den lægges på en rist.

Skær en stribe ud, ca. 5 cm bred midt på kagen. Læg striben på en rist. Bland Flor med chokoladesmag, margarine og vand, og fordel det på kagestriben. Når glasuren er stivnet, løftes striben over på serveringsfadet.

Del de to halvmåneformede bunde midt over, og læg fyld imellem. Læg dem derefter på en rist. Bland Flor med jordbærsmag, margarine og vand, og fordel det på bundene.

Læg bundene på hver side af den brune stribe på fadet. Pynt efter smag og behag.