Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Franskbrød for allergikere

Ingredienser
125 g hirseflager
6 dl vand
50 g gær
50 g mælkefri margarine
125 g rismel
125 g kartoffelmel
250 g majsmel

OPSKRIFTEN ER UDEN MÆLK, UDEN ÆG, UDEN HVEDE

Fremgangsmåde

Hirseflagerne lægges i blød i 5 af de 6 dl. vand - salt og sukker tilsættes. Gæren opløses i 1 dl vand og margarinen smeltes og afkøles. Herefter tilsættes begge dele hirseflagerne, og til sidst kommes melet i.

Der røres forsigtigt rundt til dejen har konsistens af en sandkagedej, og kommes herefter i en velsmurt form. Dejen hæves i cirka 50 minutter.

Bages i 225º C varm ovn i 40-45 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Har du spørgsmål om allergi og fødevarer?
Ring til Astma-Allergi Forbundets gratis telefonrådgivning på tlf. 43 43 42 99 eller få mere viden om fødevareallergi på www.astma-allergi.dk