Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Rugbrød for allergikere

Ingredienser
250 g hel hirse
250 g hirseflager
200 g hørfrø
200 g fintrevet gulerod
100 g mel
3 tsk salt
3 tsk honning
Ca. 1 dl vand

OPSKRIFTEN ER UDEN MÆLK, UDEN ÆG, UDEN HVEDE

Fremgangsmåde

Hel hirse koges op et øjeblik i en gryde med rigeligt vand. Gryden tages af pladen og henstår med låg ca.15 minutter. Hirsen hældes op i et dørslag og overrisles med koldt vand, så den slimede væske forsvinder. Sigten rystes godt og stilles til afkøling og afdrypning.

Hørfrøene blendes og gulerødderne rives fint på råkostjern. Alle ingredienserne blandes. Væskemængden afhænger af, hvor meget væde der er ved gulerødder og hirse. Det er nødvendigt at prøve sig frem.

Dejen æltes godt - den skal kunne slippe bord og hænder for at have den rette konsistens, og den må endelig ikke være for tør, men gerne lidt klæbrig. Dejen formes til brød og lægges i en smurt bageform.

Brødet bages i 4 timer overdækket med folie ved 150º C. Herefter tages folien af, der slukkes for varmen og brødet henstår i ovnen yderligere 1⁄2 time.

Afkøles på rist og opbevares i plastpose i køleskabet. Kan holde sig i ca. 14 dage.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.



Har du spørgsmål om allergi og fødevarer?
Ring til Astma-Allergi Forbundets gratis telefonrådgivning på tlf. 43 43 42 99 eller få mere viden om fødevareallergi på www.astma-allergi.dk