Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Slangekage

Ingredienser - 15 stykker
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl flormelis - chokolade eller flormelis - jordbær
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
Smør og rasp til formen

Glasur
2 dl flormelis - chokolade eller flormelis - jordbær
eller 2 dl flormelis og et par dråber gul frugtfarve
2-3 tsk. vand
1 tsk. olie eller flydende margarine, krymmel

Fremgangsmåde
Bag to runde sukkerbrødskager
Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175°.

Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.

Pisk æg og flor med valgfri smag, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.

Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.

Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Lad dem køle af. Skær kagerne midt over i halvmåner. Skær en halvcirkel ud af hver halvmåne. Du har nu fire c-formede kager.

Skær disse midt over, og kom valgfrit fyld imellem, f.eks. syltetøj, bær eller trøffel. Læg kagerne sammen, så de ligner en slange.

Skær enderne til, så de bliver slangens hoved og hale.

Pynt slangekagen med glasur i slangemønster samt øjne og tunge. Drysses med kagekrymmel.