Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Grovboller for allergikere

Ingredienser
50 g hørfrø
50 g gær
5 dl lunken vand
135 g hirseflager
135 g kartoffelmel
1 tsk salt
2 spsk olie
2 spsk sukker

OPSKRIFTEN ER UDEN MÆLK, UDEN ÆG, UDEN HVEDE

Fremgangsmåde

Hørfrøene mixes i en blender - dette giver lidt bindeevne. Gæren udrøres i det lunkne vand. De øvrige ingredienser røres i. Der må ikke æltes. Lad dejen hvile i skålen ca. 20 minutter.

Rør dejen godt igennem igen. Dejen sættes i aluminiumsforme med en spiseske - fyld formene 3⁄4 op. Kan også formes som boller på bageplade.

Bollerne skal hæve cirka 20-25 minutter. Bages ved 200º C i ca. 20 minutter Tag eventuelt bollerne ud af formene og giv dem lidt eftervarme.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.



Har du spørgsmål om allergi og fødevarer?
Ring til Astma-Allergi Forbundets gratis telefonrådgivning på tlf. 43 43 42 99 eller få mere viden om fødevareallergi på www.astma-allergi.dk