Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Morgenbrød for allergikere

Ingredienser
10 dl lunken vand
50 g gær
1 tsk salt
1⁄2 dl olivenolie
1 tsk flydende honning
100 g kartoffelmel
50 g solsikkekerner
cirka 7-800 g glutenfri mel

OPSKRIFTEN ER UDEN MÆLK, UDEN ÆG, UDEN HVEDE, UDEN GLUTEN

Fremgangsmåde

Gæren opløses i det lunkne vand. Alle de øvrige ingredienser tilsættes. Vær opmærksom på, at vandmængden afhænger af, hvor tørt melet er. Vær derfor forsigtig med at komme melet i.

Dejen røres med håndmixer eller i røremaskine i 5 minutter på højeste trin. Dejen formes til to brød, som kommes i smurte 11⁄2-liters forme. Sættes til lun hævning ca. 45 minutter.

Bages ca. 50 minutter ved 200º C.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.



Har du spørgsmål om allergi og fødevarer?
Ring til Astma-Allergi Forbundets gratis telefonrådgivning på tlf. 43 43 42 99 eller få mere viden om fødevareallergi på www.astma-allergi.dk