Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Pitabrød for allergikere

Ingredienser
225 g glutenfri mel
1⁄2 pakke gær
1⁄2 dl vindruekerneolie
1 dl æblemos (uden sukker)
1 - 11⁄2 dl vand
Salt
1 tsk sukker
1 lille revet æble

OPSKRIFTEN ER UDEN MÆLK, UDEN ÆG, UDEN HVEDE, UDEN GLUTEN

Fremgangsmåde

Gæren udrøres i lidt af vandet og blandes med olie, æblemos og vand. Vær varsom med, hvor meget vand du bruger. De øvrige dele tilsættes. Dejen æltes - den må endelig ikke være for tung, men gerne en anelse klæbrig.

Dejen formes til flade boller, som rulles ud mellem to stykker bagepapir. De skal være ca. 1⁄2 cm tykke. Bag brødene ved 250° C på øverste rille i 3 - 5 minutter til de er gyldne og let hævede.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Pitabrødene bliver ikke så elastiske som almindelige pitabrød, men kan absolut godt erstatte de almindelige. Serveres med salat i eller med salat og små lammefrikadeller. Kan bruges til madpakken.



Har du spørgsmål om allergi og fødevarer?
Ring til Astma-Allergi Forbundets gratis telefonrådgivning på tlf. 43 43 42 99 eller få mere viden om fødevareallergi på www.astma-allergi.dk