Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Skattekage

Ingredienser
3 dl piskefløde med vanilje
2 tsk vaniljesukker
Dukater og andet slik

Marengsbund
3 æggehvider
1½ dl sukker

Fremgangsmåde
Hæld æggehviderne i en helt tør og ren skål.

Tilsæt ½ dl sukker, og pisk ved laveste hastighed med en elpisker i 30 sekunder.

Sæt derefter hastigheden op til højeste hastighed, og pisk, indtil massen er blevet til en stiv og fast skum. Vend forsigtigt resten af sukkeret i.

Bred marengsmassen ud på bagepapir i en cirkel på ca. 20 cm i diameter. Bag bunden ved 100 grader i ca. en time. Lad bunden køle af.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Pisk piskefløden og vaniljesukkeret. Fordel det på marengsbunden. Stil tærten i fryseren i 4-5 timer.

Pynt med dukater og andre gode "skatte", inden skattetærten serveres.