Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Påskeprinsesse

Ingredienser
4 æg
2 dl sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker

Fyld
2 dl mælk
2 æggeblommer
1/2 dl lys sirup
1 spsk kartoffelmel
1 spsk vaniljesukker
4 1/2 dl piskefløde

Pynt
500 g mandelmasse
3 dl flormelis
1/2 dl lys sirup
gul frugtfarve
flormelis - jordbær
Kogechokolade

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader. Smør en rund form ca. 22 cm og drys med rasp.

Pisk æg og sukker luftigt. Bland hvede- og kartoffelmel med bagepulver og vaniljesukker. Vend det i æggesnapsen. Hæld dejen i formen.Bages på en rist nederst i ovnen ca. 40 minutter. 

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Kagen hviler i formen i 5 minutter, inden den stilles på en rist til afkøling.

Pisk mælk, æggeblommer, lys sirup og kartoffelmel sammen i en rustfri kasserolle. Bring det i kog under omrøring, indtil det tykner. Tilsæt vaniljesukker, og lad cremen køle af.
Pisk fløden, og rør den i den kolde creme. Del kagen i tre bunde, og fordel halvdelen af cremen på to af bundene. Læg dem sammen. Bred resten af cremen ud over top og sider. Læg mest i midten, så kagen "buler".

Bland mandelmasse med flormelis og lys sirup. Tag 1/5 fra, og farv resten gult med frugtfarve. Farv den lille klup rød med flor med jordbærsmag. Rul mandelmassen ud mellem husholdningsfilm til en tynd, rund plade, som kan dække kagen. Beklæd kagen med mandelmassen. Rul den røde mandelmasse fladt ud. Udskær en kam og den røde lap under hagen på kyllingern. Pynt kagen, som en kylling med øjne af smeltet chokolade, som sprøjtes på.