Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Prinsessetærte

Ingredienser - tærtebund
4 æg
2 dl sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker

Fyld
2 dl mælk, 2 æggeblommer, ½ dl lys sirup, 1 spsk kartoffelmel, 1 spsk vaniljesukker, 4½ dl piskefløde, jordbærsyltetøj

Pynt
500 g mandelmasse, 3 dl flormelis -jordbær, ½ dl lys sirup

Marcipankrone
50 g grøn marcipan

Fremgangsmåde
Stil ovnen på 175 grader. En rund form (ca. 22 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.

Pisk æg og sukker luftigt. Bland hvedemel og kartoffelmel med bagepulver og vaniljesukker. Vend blandingen i æggemassen. Hæld dejen op i formen. Stil formen på en rist nederst i ovnen, og bag tærtebunden i ca. 40 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Lad tærtebunden hvile i formen i fem minutter. Vend den ud på en rist, og lad den køle.

Pisk mælk, æggeblommer, lys sirup og kartoffelmel til vaniljecremen sammen i en rustfri kasserolle. Lad blandingen småkoge, indtil cremen er blevet tyk. Tilsæt vaniljesukker. Lad cremen køle af.

Pisk fløden, og bland den i den kolde vaniljecreme. Del tærtebunden i tre bunde. Fordel syltetøjet på to af bundene. Fordel halvdelen af vaniljecremen på de to bunde, og læg dem sammen. Fordel resten af vaniljecremen oven på og rundt om tærten. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så tærten bliver "bulet".

Bland mandelmassen med flormelis og lys sirup. Rul mandelmassen ud mellem plastfolie til en tynd, rund plade, der kan dække hele tærten. Læg denne plade over tærten. Drys prinsessetærten med flormelis. Pynt med kronerne.